Pálinkamester képzés

Végzett hallgatóink


Végzett hallgatóink és szakdolgozataik címe

Deli GabriellaKajszibarack párlatok érzékszervi bírálata 
Dippold ZitaA pálinka és gasztronómia kapcsolatának helyzete napjainkban 
Dömötör ZsoltGyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálata aromakomponensek analízisén keresztül 
Dr. Berki ZolnaA korrupció és a pálinka (Kockázati tényezők és azok kiküszöbölésének lehetőségei) 
Dr. Gyenesei IstvánA hazai pálinka és párlatversenyek rendszerének elemző bemutatása. Az érzékszervi bírálatok gyakorlata, kritikai elemzése. Javaslat ezek megújítására, korszerűsítésére. 
Dr. Pogány KárolyA cefremoslék hasznosításának gazdasági jelentősége mangalica hízlalás során (üzleti terv)
Dr. Rauf CsabaA magyar pálinkajog alapfogalmai az uniós szabályozás tükrében 
Dr. Varga-Komári Ágnes EszterPálinka, mint hungarikum - Az eredettvédett pálinka mögött álló európai uniós és magyar jogszabályi háttér bemutatása és elemzése
Dúl Udo EndrePárlatok érlelését befolyásoló tényezők komplex vizsgálata analitikai és érzékszervi vizsgálattal, Különböző fafajokkal elérhető aroma-, illat-, és íz világok
Erős SándorSzolgáltatásfejlesztés primer marketingkutatás alapján az Erős Pálinkafőzdében 
Fehér CsabaPálinkafőzdei cefremoslék hasznosítása biogáz előállítás céljából 
Fias ÁdámPálinkafogyasztási szokások Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében, különös tekintettel az Újfehértói Fürtös meggy földrajzi eredetvédettségével rendelkező pálinka ismertségére
Fincziczki ViktóriaA pálinkapiac stratégiai elemzése Porter modellje alapján 
Gál GáborKülönböző sörfajtákból készült sörpárlatok összehasonlítása
Garas TiborDES gyártmányú 60 literes kisüsti főzőberendezés átalakítása pistorius tányérok ráépítésével
Giliga LászlóDunabogdány, a község környezeti és kulturális javainak turisztikai lehetőségei a pálinka jegyében
Godena AlbertA Győri Szeszgyár történetének egyedi aspektusai 
Gyetkó KárolyLabortechnikai és kereskedelmi főzőberendezések gyakorlati összehasonlítása 
Halasi Anita EszterHagyományos alkoholfogyasztási szokások és trendek a vendéglátásban 
Halász Dezső KárolyA pálinka, mint a nemzeti ital poziciója az etnocentrikus fogyasztói térben 
Harcsa Imre MilánPálinkafőzés a kisvárdai kistérségben 
Hegedűs MónikaCsonthéjas termésű gyümölcsökből készült pálinkák és alapanyagaik jellemzői
Híves DominikaKajszibarack és vilmoskörte pálinkák vezéraroma koncentrációjának vizsgálata különböző szűrőlapok függvényében 
Hók VilmosEnergiagazdálkodás lehetőségei a pálinkafőzdékben 
Horváth GyörgyBérfőzési szokások Békés megyében
Horváth LénárdLétezhet-e jó, tökéletes pálinkacímke? Mik az alapkövei? Pálinkacímke fejlesztése érzékszervi módszerekkel és új címke fejlesztése képszerkesztő és szemkamerás tapasztalatok bevonásával (Alba Regia Initiatio pálinkacsalád címkéinek megalkotása) 
Horváth SzabolcsRéztartalom meghatározása pálinka- és szeszesitalmintákból ICP-OES technika alkalmazásával