Pálinkamester képzés

Végzett hallgatóink


Abszolvált hallgatóink

Bálint Norbert Boldizsár, Bálint Szilárd, Bereczkiné Kardeván Kinga, Boda Péter, Bóni László, Borbáth Gabriella, Bősze Gergely, Dr. Győrfi Zoltán, Dr. Magyar Balázs, Dr. Tavaszi Judit, Elek István, Györffy András, Hanti Tamás, Hegedűs Róza, Herczeg Zsolt, Horváth Pál, ifj. Berényi István, Járosi Miklós, Kapros József, Kocsis Attila, Korsoveczki Zoltán, Kovács Győző, Kudar Zsolt, Ladi Csaba, Lakat Róbert, Laskovits Tamás, Lovász Balázs, Lunczer Attila, Nedeczky Árpád, Pach Gábor, Papp Zoltán, Pavlicsek Csaba, Polgár Tibor, Potornai Rita, Schutzbach Zsolt, Szabó György, Szikora Dániel, Takács Attila, Tóth Ádám, Török László Ervin, Török Zoltán, Tőzsér Csaba, Ujvári Gyöngyi, Vörös Tibor.



Végzett hallgatóink és szakdolgozataik címe

Agócs JánosFriss szilvából és aszeptikus szilvavelőből történő pálinkafőzés minőségi és gazdaságossági elemzése 
Akli TamásBérfőzdék jövedéki elmélete, gyakorlata 2017 
Angyal KrisztinaKelet-magyarországi pálinkafőzdék tapasztalatai a pálinkakereskedelemben 
Aradi Norbert PéterA húsos som termékei és pálinkáinak vizsgálata 
Ari AndrásMárkaismertség Zsindelyes Pálinka esetében 
Badics KatalinNégy éve "szabad" a pálinkafőzés - hazai bérfőzési helyzetkép primer és szekunder kutatások tükrében (2013) 
Bartháné Balogh ÉvaKisüsti pálinkafőzde engedélyeztetése 
Béli GézaA magyarországi pálinkapiac dinamikájának gazdaságmatematikai elemzése 
Binder AntalA bérfőzetés vizsgálata; A bérfőzetés alakulása a magánfőzés engedélyezésének tükrében
Boda ImreTermékvonal-bővítési lehetőségek a magyar pálinkaágazat számára a grappa tapasztalatai alapján
Bognár SándorKülönböző élesztők hatása a pálinka minőségére 
Brezovszki FerencTörkölypálinka készítése a borászati melléktermékek komplex feldolgozásának folyamatában 
Brückl TamásA pusztavámi Pálinka Manufaktúra marketingstratégiája
Csákó Zsolt DánielBirs pálinka / párlat érlelés 
Csendes ZsoltPárlatok érlelését befolyásoló tényezők komplex vizsgálata, Magyarország fafajainak szerepe a hordó készítésének és az érlelt párlatok aromáinak kialakítása szempontjából
Cservári GáborAz Othello szőlőfajtából készített szőlő- és törkölypálinka minőségvizsgálata, következtetések a direkttermő szőlőfajtákból készített pálinkák minőségi jellemzőire 
Csizovszki BalázsA Jánoshalmi Pálinkafőzde Kft. Pálinka kiválasztási gyakorlatának bemutatása és elemzése
Csurka TamásA pálinka eredetvédettségének kemometriai alapjai
Daradics AntalVízkezelési megoldások a pálinkakészítésben 
Dávid-Szabó EszterCsaládi pálinkafőzési szokások Velencefürdőn
Deák AttilaMegjelenés vizsgálata prémium szilvapálinkáknál
Deli GabriellaKajszibarack párlatok érzékszervi bírálata 
Dippold ZitaA pálinka és gasztronómia kapcsolatának helyzete napjainkban 
Dr. Berki ZolnaA korrupció és a pálinka (Kockázati tényezők és azok kiküszöbölésének lehetőségei) 
Dr. Gyenesei IstvánA hazai pálinka és párlatversenyek rendszerének elemző bemutatása. Az érzékszervi bírálatok gyakorlata, kritikai elemzése. Javaslat ezek megújítására, korszerűsítésére. 
Dr. Rauf CsabaA magyar pálinkajog alapfogalmai az uniós szabályozás tükrében 
Dr. Varga-Komári Ágnes EszterPálinka, mint hungarikum - Az eredettvédett pálinka mögött álló európai uniós és magyar jogszabályi háttér bemutatása és elemzése